Siç tashmë e dini, gjatë dimrit sistemi ynë imunitar është më i ekspozuar ndaj bak. tereve, ndryshimeve klimaterike dhe epi. demive që qarkullojnë kryesisht në ambiente publike.

Kjo ëshët edhe arsyeja kryesore përse duhet të merrni të gjitha vlerat e nevojshme ushqyese për t’u bërë ballë. Kombinimi i mollës, karotës dhe panxharit është zgjidhja e duhur.Këta janë përbërësit e pijes së mrekullive, e cila ka fituar famë për shkak të ndikimit pozitiv në shëndetin e njeriut. Përgatitja e saj është shumë e lehtë.

Gjithçka nevojitet është një shtrydhëse frutash, mollë, karota dhe panxhar. Ato lahen me kujdes dhe hidhen në shtrydhëse pa u qëruar, ndërsa lëngu i përftuar duhet konsumuar menjëherë, pasi nëse ruhet në frigorifer, humbet vlerat. Specialistët thonë se raporti i tre përbërësve është mirë të jetë i njëjtë dhe pijes nuk i duhet shtuar sheqer.

Vlerat: Pija e përbërë nga dy perime dhe një frut është e pasur me shumë antioksidantë. Mollët përmbajnë vitaminat A, B1, B2, B6, C, E dhe K, si dhe elementë si zink, bakër, magnez, potasium, fosfor, hekur, kalcium dhe mangan. Molla është gjithashtu e pasur edhe me fibra. Karota përmban vitaminat A, B1, B2, B3, B6, C, E dhe K.

Gjithashtu, në përmbërje të saj gjenden edhe potasium, kalcium, fosfor, magnez dhe selen. Një nga përbërësit më të rëndësishëm është betakaroteni. Panxhari është i pasur me vitaminat A, C, B-kompleks, dhe elementë si potasiumi, hekuri dhe magnezi.

Kombinimi i të tre përbërësve të pijes-mrekulli jep vlerat ushqyese që i nevojiten një personi gjatë ditës, duke pasur gjithashtu edhe ndikim pozitiv në shëndet në terma afatgjatë.

Ja disa prej përfitimeve

Pija përdoret në masë nga pacientët e së. murë me kan. cer. Mjekët popullorë kinezë e rekomanduan fillimisht këtë pije për ata që vuanin nga kan. ce. ri në mushkëri.

Pacientët që e konsumuan atë për tre muaj me radhë, çdo ditë, patën një përmirësim të dukshëm, duke jetuar më gjatë. Përzierja është efektive edhe në llojet e tjera të kan. ce. rit dhe sidomos në parandalimin e tyre, pasi frenon rritjen e qelizave kan. ce. rogjene.

Pija është shumë efektive në ruajtjen e shëndetit të organeve si veshkat, mëlçia dhe pankreasi. Gjithashtu, ajo forcon edhe organe si zemra dhe mushkëritë.

Karota dhe panxhari kanë në përbërje alfa dhe beta karotenin dhe luteinën, të cilat ruajnë të shëndetshme zemrën, ndërsa molla ndihmon në mbajtjen në nivele normale të kolesterolit të dmëshëm.

Lëkura është një tjetër organ që përfiton nga kjo pije. Më pak puçrra dhe rrudha janë efektet e një gote lëngu në ditë.

Pija ndihmon sistemin tretës. Ruan të shëndetshëm stomakun dhe parandalon ulçerat. Rregullon lëvizjen e zorrëve dhe ndikon pozitivisht në rastet e kapsllëkut.

Është një prej mënyrave më të mira për të rritur efektivitetin e trurit. Pija ndihmon në ruajtjen e kujtesës dhe nxit funksionet e trurit.

Qetëson sytë e lodhur nga kompjuteri pas një dite të gjatë pune. Pija ndihmon në eli. min. imin e tharjes, skuqjes dhe lodhjes së syve, duke përmirësuar shikimin.

Rrit aktivitetin e sistemit imunitar, duke parandaluar inf. eksionet dhe aler. gjitë. Përdoret edhe për kurimin e infe. ksionit të grykëve.

Largon he. lmet nga mëlçia dhe pastron gja. kun. Gjithashtu, kjo pije rrit edhe prodhimin e rruazave të kuqe të gja. kut.

Ndihmon ata që mbajnë dietë. Pija rekomandohet për ata që mbajnë dietë, pasi jep maksimumin e energjisë dhe një numër minimal kalorish.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *