Ju duhet të hani hudhër të papërpunuar sepse ajo përmban enzima dhe përbërës të cilët mund të luajnë një rol në parandalimin e sëm. undjeve kardiova. skulare.

Përbërës të tillë mund të zvogëlojnë sasinë e qelizave të mëlçisë që prodhojnë kolesterol. Hudhra ka përfitimet shtesë për uljen e rrez. ikut nga kan. ce. ri, forcimin e sistemit imunitar dhe përmirësimin e shëndetit të ko. ckave.

Pro. blemi me gatimin e hudhrës sipas një studimi është se sapo nxehet vaji hudhra humbet aftësinë e saj për të prodhuar enzimën e nevojshme e cila bën mirë për shëndetin. Me fjalë të tjera, hudhra humbet efektin e saj posa hidhet në tigan.

Për të bërë efekt një thelpi hudhër duhet patjetër të shtypet dhe të lihet ashtu për të paktën 10 minuta kohë e mjaftueshme kjo për formimin e enzimës që ju sjell vetëm ëprfitime për shëndetin.

Por nëse nuk mundeni ta hani atë ka një mënyrë tjetër , duke e shoqëruar në ushqime të ndryshme. Nëse e keni zakon të pini lëngje dhe smoothie, provoni të shtoni një thelpi hudhër ose dy.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *