Rrëfejn Specialistet / Se A Duhet Të Konsumojnë Bulmet Personat Që Vuajnnë Nga Refluksii..?! Cila Është Përgjigjaa..?

Ekspertët e AgroWeb.org thonë se ka disa ushqime që nxisin refluksiin e aciiddit të stomakut dhe identifikimi i tyre e bën njeriun më të aftë për të shmangur shqetësime të tilla, përfshirë këtu edhe urthiin

Një prej tyre është qumështi por jo vetëm.

Ushqime të tjera që nxisin refluksiin e aciidit janë:

Qepët,
Hudhrat,
Mentja
Kafeja,
Çokollata,
Ushqimet e yndyrshme,
Ushqimet pikante,
Ushqimet e skuqura.
Intoleranca Ndaj Laktozës
Njerëzit që vuaajnnë nga intoleranca ndaj laktozës kanë vështiirësi në tretjen e kësaj substtancee që gjendet në produktet e bulmetit.

Nëse ata ushqehen me produkte të tilla, ata mund të kenë probleme si:

Dhimbbjee barku,
Fryrje,
Të përziera,
Të vjella
Këto simptoma i atribuohen gjithashtu përmbajtjes së lartë të yndyrës tek disa produkte të caktuara të bulmetit.

Kjo është një nga arsyet përse ekspertët rekomandojnë që njerëzit e predispozuar nga reflukksi dhe urthii të zgjedhin variante me pak yndyrë.

Produktet e qumështit nuk duhen shmangur plotësisht për arsyen se një gjë e tillë mund të shkaktojë mungesa në ushqyes të rëndësishëm.

Produktet e bulmetit ofrojnë:

Proteinë,
Kalçium
Kalium,
Magnez,
Vitaminë D,
Vitaminë A

Ushqimet Dhe Pijet Më Të Shëndetshme Për Njerëzit Që Vuaajnnë Nga Reflukksi:

Ekspertët rekomandojnë konsumin e rregullt të ushqimeve të mëposhttmee për të lehtësuar dhe parandaluar simptomat.

Fruta (por jo agrume) dhe perime,

Të bardhën e vezës,

Mishin pa dhjamë

Tërshëra,

Patatet dhe zhardhokë të tjerë,

Këshilla Të Tjera Për Shmangien e Reflukksit të Aciidit:

Ekspertët thonë se koha e ushqyerjes është gjithashtu një faktor në shfaqjen e refluksiit.

Mjekët thonë se njerëzit nuk duhet të shtrihen menjëherë sapo kanë ngrënë.

Ata duhet të presin rreth 2-3 orë përpara se të shtrihen.

Duhannpirjja dhe mbipesha janë gjithashtu faktorë që nxisin refluksiin dhe urthiin.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *