Për ata që vuajnë nga Tiroidja nuk duhet ta fusin kurresesi në gojë këtë produkt, mësojeni cili është ai

Nëse vuani nga tiroidet, janë disa ushqime që mjekët do t’u rekomandojnë që të mos i konsumoni asnjëherë. Kjo pasi ato mund të prekin të gjitha proceset metabolike në trup.

Shqetësimet që provokojnë tiroidet, jo domosdoshmërisht kërkojnë trajtim mjekësor me il açe. Janë edhe disa ushqime që mund të kenë një efekt negativ dhe duhet t’i shmangni në rast se vuani nga një shqetësim i tiroides.

Soja

Ju duhet të konsumoni një dietë me sasi minimale të sojës, pasi ky produkt ushqimor pengon absorborbimin e trajtimit në rast se po merrni medi kamente.

Sheqernat

Të evitosh produktet që përmbajnë sheqer të rafinuar është thelbësore, mbi të gjitha nëse bëhet fjalë për sëm. undjen autoimune të tiroides. Këto ushqimet mund të kenë një efekt negativ në pankreas dhe në funksionimin e tij, që mund të reflektohet me një rezistencë ndaj insulinës. Kjo mund të reduktojë ndjeshëm nivelin e hor moneve dhe të dëmtojë tiroiden.

Kafe

Reduktimi i konsumit ditor të kafes është i domosdoshëm në rast se keni një problem me tiroidet. Edhe pse konsumimi i kontrolluar i kafesë nuk është i dëmshëm, një sasi e tepruar kafeje mund të dëmtojë seriozisht veshkat.

Ushqime të skuqura

Reduktoni konsumimin e ushqimeve të skuqura, nëse po kuroheni pasi ato pen gojnë il’açet të kryejnë funksionin. Madje, ndikojnë negativisht në prodhimin natyral të hor monit tiroid.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *