Categories
HOME

Ti (Elvis Naçi) Bërë Këtë MËKAT… (Lexojeni) ⤵⤵ 0

Nuk kam degjuar aq shume ligjerata te Elvisit sa degjova keto dy dite per te kapur nese vertete e ka thene ne kontekstin qe u perfol? Degjova aq shume lavderime per femren ne pergjithesi, e krahasuar me parajsen, nen kembet e saj parajsa. E te them te drejten t’i kishe thene pas ketij “skandali” qe t’u zbulua pas dy vitesh do mendoja se ke dashur te rregulloje ate qe ke thene. Por ligjeratat e tua jane prej vitesh, e qendrimet e tua dihen ne mbare shqiptarine. Ajo qe me ben pershtypje eshte qetesia dhe gjuha jote miqesore e ketyre diteve edhe pse dikush tjeter mund te merzitej e te shperthente ne akuza per ata qe e kritikojne, po jo ti se bere jo! I ke vene ne pozite te veshtire ndaj femres sepse aq shume e lavderon ti, sa nuk munden t’ia japin te drejtat qe meritojne si nene, si bashkeshorte, si moter, si vajze…Nuk degjova ne asnje video gjuhe te urrejtjes por vetem te bashkimit, te dhembshurise per jetimin, per te varferin, per nevojtarin. Burim i shembullit te bamiresise, mjafton te vizitosh faqen tende ne FB.Te kerkoj ndjese qe po te permend emrin, por nuk munda te hesht per mekatet e tua.Ti Elvis ke “mekatuar” kur hape mencen sociale, ushqen njerez te moshes se trete.

Ushqen nenat tona ne moshe, mbase dikush qe cirret per te drejtat e gruas e ka harruar aty nenen ose ndonje nuse e ka perzene, si efekte te modernizmit.Menca qe ti ushqen te varferit nuk u be lajm. Asnje nuk shkruajti edhe kishe video qe u pa nga 1milion e 700 mij shqiptare.Ke nje mence sociale per femijet qe vijne nga fshatrat e thella te Krrabes, aty ka shume vajza, u ke vendosur transport qe te mos mungojne ne shkolle, hajne dreke falas, i ke vendosur dhe mesuese te bejne detyrat. Ne te kritikojme e ti “dhunuesi” i grave i jep mundesi te shkollohen sa me mire per t’i integruar ato vajza te lena ne harrese ne shoqeri. Ne kete shoqeri keto quhen mekate. Ti vazhdon te “mekatosh” duke ndihmuar me ushqime jetimet çdo muaj, mes tyre shume vajza, u blen artikujt shkollore, qe tua lehtesosh atyre te qenurit pa prinder. Mes jetimeve ka shume nena te reja qe nuk kane asnje mundesi t’i ushqejne femijet e tyre, e ti u behesh shprese… Ti vazhdon te “mekatosh” duke ndihmuar pensioniste, mes tyre shume nena duke u cuar ushqime, i viziton, rri me ta, u qan hallin…Videot e tua kane nxitur shume shqiptare t’i shtrijme doren e bamiresise dhe ndihmeses per njeri tjetrit, por nuk jane lajm. Lajm eshte kur vritet dikush, jo kur shpetohet nje jete, lajm eshte kur rrihen dy deputete ne studio, jo kur ushqen qindra te varfer, ndaj sot pas shume perpjekjeve e “gjetem dicka” edhe per ty, se ne “engjejt” nuk i durojme dot “mekatet” e tua Elvis…

Nuk kam degjuar aq shume ligjerata te Elvisit sa degjova keto dy dite per te kapur nese vertete e ka thene ne kontekstin qe u perfol? Degjova aq shume lavderime per femren ne pergjithesi, e krahasuar me parajsen, nen kembet e saj parajsa. E te them te drejten t’i kishe thene pas ketij “skandali” qe t’u zbulua pas dy vitesh do mendoja se ke dashur te rregulloje ate qe ke thene. Por ligjeratat e tua jane prej vitesh, e qendrimet e tua dihen ne mbare shqiptarine. Ajo qe me ben pershtypje eshte qetesia dhe gjuha jote miqesore e ketyre diteve edhe pse dikush tjeter mund te merzitej e te shperthente ne akuza per ata qe e kritikojne, po jo ti se bere jo! I ke vene ne pozite te veshtire ndaj femres sepse aq shume e lavderon ti, sa nuk munden t’ia japin te drejtat qe meritojne si nene, si bashkeshorte, si moter, si vajze…Nuk degjova ne asnje video gjuhe te urrejtjes por vetem te bashkimit, te dhembshurise per jetimin, per te varferin, per nevojtarin.

Burim i shembullit te bamiresise, mjafton te vizitosh faqen tende ne FB.Te kerkoj ndjese qe po te permend emrin, por nuk munda te hesht per mekatet e tua.Ti Elvis ke “mekatuar” kur hape mencen sociale, ushqen njerez te moshes se trete. Ushqen nenat tona ne moshe, mbase dikush qe cirret per te drejtat e gruas e ka harruar aty nenen ose ndonje nuse e ka perzene, si efekte te modernizmit.Menca qe ti ushqen te varferit nuk u be lajm. Asnje nuk shkruajti edhe kishe video qe u pa nga 1milion e 700 mij shqiptare.Ke nje mence sociale per femijet qe vijne nga fshatrat e thella te Krrabes, aty ka shume vajza, u ke vendosur transport qe te mos mungojne ne shkolle, hajne dreke falas, i ke vendosur dhe mesuese te bejne detyrat. Ne te kritikojme e ti “dhunuesi” i grave i jep mundesi te shkollohen sa me mire per t’i integruar ato vajza te lena ne harrese ne shoqeri. Ne kete shoqeri keto quhen mekate.

Ti vazhdon te “mekatosh” duke ndihmuar me ushqime jetimet çdo muaj, mes tyre shume vajza, u blen artikujt shkollore, qe tua lehtesosh atyre te qenurit pa prinder. Mes jetimeve ka shume nena te reja qe nuk kane asnje mundesi t’i ushqejne femijet e tyre, e ti u behesh shprese… Ti vazhdon te “mekatosh” duke ndihmuar pensioniste, mes tyre shume nena duke u cuar ushqime, i viziton, rri me ta, u qan hallin…Videot e tua kane nxitur shume shqiptare t’i shtrijme doren e bamiresise dhe ndihmeses per njeri tjetrit, por nuk jane lajm. Lajm eshte kur vritet dikush, jo kur shpetohet nje jete, lajm eshte kur rrihen dy deputete ne studio, jo kur ushqen qindra te varfer, ndaj sot pas shume perpjekjeve e “gjetem dicka” edhe per ty, se ne “engjejt” nuk i durojme dot “mekatet” e tua Elvis…Pershtati: Evisa Zeqa

Leave a Reply

Your email address will not be published.