Categories
HOME

Pesë gjërat që vazhdojmë t’i bëjmë gabim çdo ditë pa e kuptuar

Detajet e vogla na përcaktojnë në shumë mënyra.

Për shembull, në disa vende, është e zakonshme të hani ndërsa shikoni TV ndërsa në vende të tjera, ngrënia kërkon një gjendje të vetëdijshme totale, transmeton Telegrafi. Dhe në vende si Greqia apo Turqia, është rreptësisht e ndaluar të hidhni letra higjienike në guacën e tualetit.

Bright Side ka përpiluara listën e gjërave që mund të keni qenë duke bërë gabim pa e vënë re

Pirja e ujit të ftohtë akull

Pirja e ujit mund të jetë gjëja më e natyrshme në botë, dhe natyrisht, një gotë e ftohtë është aq freskuese gjatë verës, pra sa e keqe mund të jetë? Por sipas një studimi, pirja e ujit të ftohtë përkeqësoi simptomat e problemeve të tretjes siç janë akalazia. Megjithëse uji i ftohtë nuk do t’ju sëmurë, ai mund të shtrëngojë enët e gjakut.

Ruajtja e domateve në frigorifer

Është pyetja e vjetër: a duhet të mbani domatet në frigorifer? Kjo varet nga sa janë pjekur domatet. Por në mënyrë ideale, ju duhet t’i bëni të dyja. Temperatura e tij ideale e ruajtjes është rreth 12 gradë celsius. Edhe pse frigoriferi do të parandalojë domatet e pjekura nga zhvillimi i mykut, domatet e pjekura do të humbasin aromën.

Lëshimi i ujit me kapakun e lart

Një gjë e tillë e thjeshtë, si lëshimi i ujit me kapakun poshtë mund të ketë një ndikim dramatik në shëndetin tuaj. Meqenëse bakteret mund të hidhen lart mbi tualet kur nuk e mbyllni kapakun, madje edhe furça e dhëmbëve tuaj rrezikon të kapë baktere të materieve fekale.

Dush i ngrohtë në mëngjes

Një pyetje tjetër e shpeshtë është nëse është më mirë të bëni dush në mëngjes ose natën. Duke bërë një dush në mëngjes ju zgjon më lehtë. Por, për të pasur efekte pozitive, është më mirë të keni një dush disi më të ftohtë, ose të paktën të vakët. Sidoqoftë, nëse preferoni të bëni dush natën, atëherë jo vetëm që do t’ju ndihmojë të relaksoheni para se të shkoni në shtrat, por mund t’ju ndihmojë të mbani një mjedis më të pastër në shtëpi. Në këtë rast, ju mund të përdorni ujë të vakët, por kurrë shumë të ngrohtë për të shmangur tharjen e lëkurës tuaj. Një kompromis i mirë mund të jetë që të bëni dy dushe më të shkurtra çdo ditë në temperatura të ndryshme.

Pirja e kafesë menjëherë pasi zgjoheni

Koha në të cilën pini kafe në të vërtetë mund të ketë ndikim në tolerancën tuaj të kafeinës, sugjeron një studim. Kortizoli, i ashtuquajturi “hormon stresi” është përgjegjës për t’ju mbajtur vigjilent. Ka rreth 3 maja ditore të prodhimit të kortizolit, njëra prej tyre është menjëherë pasi të zgjoheni. Nëse pini kafe gjatë atyre majave, trupi juaj mund të mësohet të krijojë më pak kortizol.

Tretja e sheqerit në lëvizje rrethore në vend të asaj lineare

Pavarësisht trazirave rrethore që janë mënyra më e njohur për tretjen e sheqerit në një filxhan çaj, mënyra e duhur për ta bërë atë është në të vërtetë në një lëvizje lineare. Kjo ndihmon për të zvogëluar spërkatjet dhe ju lejon të shpërndani më shpejt kubet e sheqerit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.