Categories
HOME

Ohh qafa dhe shpina, Mjaft v.uajtët! Mësoji këto dhe do na falenderoni gjithë jetën

Qëndrimi drejt është më i rëndësishëm sesa shumica prej nesh mendojnë.

Postura e keqe do të thotë që muskujt dhe nyjet tuaja nuk funksionojnë mirë gjatë gjithë kohës dhe mund të shkaktojnë pro.bleme serioze si:

dh.imbje kronike, atrofi të muskujve, të gjitha llojet e dë.mtimeve të nyjeve, pro.bleme me tretjen dhe pro.bleme me frymëmarrjen, etj.

Për më tepër, postura e k.eqe nuk ju bën të dukeni shumë tërheqës.

Ndiqni këto këshilla që ju ndihmojnë të mbani një posturë të mirë dhe të qëndroni të shëndetshëm. Janë me të vërtetë të lehta për tu ndjekur:

Ecni këmbëzbathur dhe vishni këpucë të rehatshme

Këmbët tuaja janë themeli i gjithë trupit tuaj, kështu që zhvillimi i saktë i muskujve dhe nyjeve në trup është çelësi për të patur një posturë të mirë. Gjëja më e natyrshme që duhet të bëni është të ecni zbathur, prandaj duhet ta bëni sa më shpesh që të mundeni.

Kur duhet të vishni këpucë, ato me taka të larta janë të parat që duhen sh.mangur. Gjeni një palë këpucë me mbështetje të mirë.

Shtoni Kalciumin në dietën tuaj

Kalciumi është materiali ndërtimor për kockat tona. Me kalimin e kohës, eshtrat bëhen më të br.ishta. Të paturit një skelet të fortë ju ndihmon të mbani një posturë të mirë dhe të shmangni të gjitha llojet e dh.imbjeve që mund të shkaktojë postura apo qëndrimi i k.eq.

Prandaj hani më shumë ushqime të pasura me kalcium, siç janë: djathi, arrat, fasulet dhe produktet e qumështit.

Konsumoni vitaminë D

Vitamina D është e nevojshme për kockat tuaja, në radhë të parë sepse siguron absorbimin e mirë të kalciumit. Ju mund ta merrni vitaminën D nga ushqimi dhe rrezet e diellit, por nëse këto dy burime nuk janë të mjaftueshme, mund të merrni edhe suplemente.

Ngrini pesha

Ju nuk duhet të nxitoni në palestër dhe të filloni stërvitjen me ngritjen e peshave. Pesha të vogla që hasni në jetën tuaj të përditshme, si trasta nga dyqani i ushqimeve ose një çantë shpine, do të kryejnë punë.

Vetëm përdorini ato me kujdes dhe mos mbani një qese të r.ëndë në të njëjtin sup gjatë gjithë kohës. Ngritja e rregullt e ngarkesave të ndryshme do t’ju ndalojë të prekeni nga osteo.poroza dhe të keni një gungë në kurriz kur të p.lakeni.

Ndryshoni pozicionin tuaj

Qëndrimi ulur në një pozicion për orë të tëra shkakton që muskujt të tendosen dhe si pasojë, të keni posturë të k.eqe, si dhe dh.imbje shpine dhe qafe.

Është shumë e rëndësishme të ndryshoni pozicionin tuaj, të ngriheni, të ecni dhe të shtriqeni të paktën dy herë në orë. Nëse jeni shumë i zënë dhe harroni ta bëni, vendosni një alarm për ta bërë këtë çdo 30 minuta.

Përmirësoni ekuilibrin tuaj

Ekzistojnë pajisje të ndryshme të palestër që ju mund të përdorni për të ushtruar. Ecja në çdo sipërfaqe të paqëndrueshme, si rëra, është gjithashtu shumë e dobishme.

Balancimi lidh trurin tuaj, sistemin ne.rvor dhe muskujt për të krijuar një koordinim më të mirë dhe përmirëson sjelljen tuaj.

Ushtrohuni

Këto ushtrime do t’ju ndihmojnë të përmirësoni posturën dhe të hiqni qafe dh.imbjen:

Pozicioni i kobrës

Shtrihuni në bark, këmbët prapa vetes, krahët përgjatë trupit dhe këmbët të shtrira në dysheme. Nxirreni frymën dhe ngadalë ngrini kokën dhe gjoksin nga dyshemeja, duke përdorur muskujt e shpinës, por pa përdorur krahët tuaj.

Mbani ijet në dysheme dhe relaksohuni qafën tuaj. Pastaj ngadalë uluni poshtë dhe përsëriteni këtë ushtrim tre herë.

Pozicioni i karriges

Ngrihuni! Nxirreni frymën ndërkohë që përkulni gjunjët. Mos i përkulni gjunjët më shumë se 90 gradë. Merrni frymë dy herë rreshta, pastaj ngrihuni dhe e përsëriteni këtë ushtrim tre herë.

Pozicioni i dërrasës

Filloni me duart dhe gjunjët në dysheme. Zgjasni të dyja këmbët drejt prapa vetes, me gishtërinjtë tuaj në dysheme dhe shpinën dhe këmbët që formojnë një vijë të vetme të drejtë. Mbajeni këtë pozicion për aq kohë sa të mundeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.