Categories
HOME

8 Gabimet e Kujdesit për Lëkurën që i Bëjnë Poret Tuaja të Zmadhohen

Vaji i tepërt, qelizat e vdekura të lëkurës, papastërtia dhe bakteret mund të bllokojnë poret dhe i bëjnë ato të duken më të mëdha. Kujdesi për fytyrën tuaj është thelbësor, por ndonjëherë mund të bëheni të fiksuar. Megjithëkëtë, rezulton që kujdesi i tepërt nuk është i mirë dhe disa nga rutinat dhe zakonet tona të përditshme të bukurisë dëmtojnë poret tona më shumë sesa ndonjë faktor i jashtëm.

Ne na pëlqen të zbulojmë këshilla të reja për bukurinë për lexuesit tanë dhe kësaj radhe ne ndiejmë nxitjen për t’ju tërhequr vërejtjen për këto gjëra që mund të jeni duke bërë për lëkurën tuaj. Sigurohuni që t’i merrni shënim ato!

Përdorimi i shpeshtë i letrave të thithjes së vajit

Letra për thithjen e vajit mund të jetë një situatë që mbron gjatë ditëve të nxehta kur lëkura jonë ka tendencë të krijojë më shumë vaj dhe djersitje. Megjithëse, përdorimi i tij pa pushim do të dëmtojë më shumë lëkurën tuaj. Në realitet, një shtresë e hollë vaji është e nevojshme për lëkurën tuaj. Duke e hequr vazhdimisht, ju e detyroni lëkurën tuaj të prodhojë më shumë prej saj. Kjo çon në pore të bllokuara dhe i zgjeron ato.

Nxjerrja me forcë e kokave të zeza, të bardha ose shtypje puçrrash

© depositphotos.com

Po, mund të jetë vërtet e kënaqshme të shtrydhni puçrrat, por duhet të bëhet në mënyrë të sigurt. Në lëkurën tuaj ka baktere dhe duke shtypur një puçërr ekspozon një plagë te kjo baktere. Nëse e shtypni një puçërr që nuk është ende gati për tu ekstraktuar, ju lejoni që bakteret të futen në shtresat e brendshme të lëkurës tuaj. Kjo mund ta bëjë situatën edhe më të keqe pasi acarimi do të përhapet, duke rezultuar në pore dhe plagë të zgjeruara.

Pastrim i tepërt

© depositphotos.com © depositphotos.com

Eksfolimi ndihmon për të hequr papastërtinë, qelizat e vdekura të lëkurës dhe vajrat e tepërt që mund të bllokojnë poret tuaja. Ky veprim i thjeshtë është freskues dhe mund të bëjë që poret tuaja të duken më të vogla. Megjithëse, ju duhet ta bëni vetëm 1-2 herë në javë. Mbizbardhja mund të çojë në lëkurë të thatë dhe pore të hapura, që, pa një shtresë natyrale të vajit, do të thithin pluhur nga rrethina. Kjo do t’i bëjë poret tuaja më të mëdha.

Gjithashtu, larja e fytyrës më shumë se 2 herë në ditë do të heqë shtresën natyrale të vajit. Kjo lëkurë është e ndjeshme ndaj pluhurit dhe papastërtisë së jashtme, të cilat mund të çojnë në inflamacion dhe akne.

Lënia e lëkurës tuaj të thahet

© depositphotos.com

Lëkura e thatë çon në rrudha dhe ju bën të dukeni më të vjetër. Gjithashtu, lëkura e thatë bën që poret të rrafshohen dhe të duken më të mëdha. Pra, jo vetëm që është e dëmshme për poret tuaja, por gjithashtu ju bën të dukeni më të vjetër!

Për fat të mirë, është e thjeshtë për të parandaluar – zgjidhni një ujë të mirë tonik dhe hidratues për llojin e lëkurës tuaj dhe zbatojini ato në fytyrën tuaj çdo ditë.

Përdorimi i produkteve për bllokimin e poreve

© pixabay.com

Ka disa produkte jashtëzakonisht të njohura që përdoren në lëkurë, por nuk duhet të përdoren në fytyrën tuaj. Gjalpi i kakaos, vaji i arrës së kokosit dhe kremi i lanolinës kanë veti të bllokimit të poreve.

Mund të jenë të mira për ta mbajtur lëkurën tuaj të lagësht, por ato gjithashtu mund të shkaktojnë njolla dhe të mbajnë papastërtitë brenda poreve. Pore si këto mund të shtrihen jashtë lëkurës. Është më mirë të gjeni një krem ​​të mirë për fytyrën dhe t’i përdorni këto vajra në trupin.

Rregulloni makijazhin tuaj shumë shpesh

© shutterstock.com © shutterstock.com

Gjatë ditës, makijazhi juaj natyrisht mund të zbehet. Nuk bën dëm nëse rivendosni pak, por nuk duhet ta bëni atë me fanatizëm. Lëkura juaj prodhon vaj dhe duke e mbuluar vazhdimisht lëkurën tuaj me pluhur, ju do të krijoni një shtresë vaji, papastërtie dhe përbërjeje. Ky veprim i vazhdueshëm do të thotë që çarjet e lëkurës dhe puçrrat do të jenë të garantuara!

Konsumimi i ushqimit të dëmshëm

© pexels.com © shutterstock.com

Produktet e qumështit, alkooli dhe ushqimet që janë të pasura me sheqer të rafinuar, që janë pikante, ose që janë të skuqura janë të dëmshme për lëkurën tuaj. Mund të shkaktojnë inflamacion në trupin tuaj dhe të çojnë në lëkurë të prirur ndaj akneve. Aknet dobësojnë gjëndrat tuaja dhjamore dhe hapjet e gjëndrave të flokëve gjë që i bën poret tuaja më të mëdha. Pra, një plan i mirë diete është gjithmonë një opsion i mrekullueshëm për tu kujdesur për gjendjen e lëkurës tuaj.

Nuk mbroheni nga dielli

© shutterstock.com © shutterstock.com

Ekspozimi në diell është i dëmshëm për lëkurën tuaj në shumë mënyra. Trash lëkurën, heq kolagjenin, elastinën dhe ujin prej saj dhe çon në tkurrje të indeve. Kjo bën që skajet e poreve të tua të shtrihen dhe të duken të zbehta. Pra, një krem ​​për mbrojtjen nga dielli është i domosdoshëm!

Leave a Reply

Your email address will not be published.