Categories
HOME

40-Vjeçari vdiq për shkak të një gabimi që të gjithë e bëjnë para gjumit!

Ne i përdorim dhe i mbajmë smartphonet apo telefonat celulare çdo minutë dhe duket sikur po jetojmë tashmë me to. Ne i përdorim ato çdo ditë për të përditësuar llogaritë tona në faqet e ndryshme të mediave sociale. Por ajo që nuk dimë në lidhje me të, eshte se krijon problem ne sistemin e trupit tone.Ashtu si në rastin e 40-vjeçarit i cili shkoi tek mjeku i tij dhe u diagnostikua me kancer të syve. Sipas studimeve shkencore, drita jeshile që vjen nga telefonat tanë mund të shkaktojë dëme në qelizat tona të retinës dhe mund të ndikojë në vizionin tonë.

Sipas agjentëve Green Tree, thonë ekspertët, drita blu që vjen nga pajisjet elektronike si smartphoni juaj mund të përshpejtojë vdekjen e qelizave retinale dhe të ndikojë në vizionin tuaj.U tha se ky burre përdorte smartphonin e tij çdo natë para se të shkonte në shtrat në një dhomë të errët për të paktën gjysmë ore, gjë që ngadalë degradoi shikimin e tij dhe dëmtoi syrin e tij.Mjekët nuk mund të bëjnë asgjë në këtë rast sepse është jashtëzakonisht e vështirë të zëvendësohet një retinë e dëmtuar.

Nëse ju keni të njëjtin zakon me të, ndaloni menjëherë për të mbrojtur sytë tuaj dhe vizionin tuaj. Dhe sigurohuni që të shmangni përdorimin e telefonit tuaj celular në errësirë para se të shkoni në shtrat. Kujdesuni për sytë tuaj dhe i mbrojini ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published.