Categories
HOME

Një Ushtrim i Thjeshtë për të Hequr Barkun e Varur për 3 Javë

Në llogarinë e saj në Instagram, specialistja japoneze për humbje peshe, Tamayo Arya, ndau një stërvitje të shpejtë por efektive që mund të shndërrojë një bark të varur në të sheshtë dhe të ngushtë në vetëm disa javë. Hileja qëndron në përqendrimin në shtrëngimin dhe shtrirjen e muskujve të shpinës dhe stomakut dhe parandalimin e grumbullimit të yndyrës në këtë zonë.

Ne kemi krijuar një udhëzues hap pas hapi për këtë ushtrim për t’ju ndihmuar të arrini një bark të sheshtë. Stërvitje të mbarë!

Hapi 1

Gjithmonë është një ide e mirë për tu ngrohur dhe shtrirë përpara çdo lloj stërvitje. Pas ngrohjes, qëndroni drejt me krahët që mbështeten në bel. Ju mund të përdorni një dyshek për yoga ose të qëndroni në një qilim për të mos dëmtuar këmbët tuaja.

Hapi 2

Vendosni duart në bel për të mbajtur ekuilibrin dhe duke i mbajtur këmbët në një largësi sa gjerësia e shpatullave. Mos harroni, secila këmbë duhet të drejtohet paksa nga jashtë.

Hapi 3

Vendosini duart në gjunjë dhe përkuluni poshtë. Tani do të ndjeni muskujt e kofshës të veprojnë. Mos harroni të kryeni çdo lëvizje ngadalë dhe saktësisht, duke u siguruar që të ndjeni tension në të gjithë muskujt tuaj.

Hapi 4

Është në këtë hap që stërvitja arrin në thelb. Mblidhuni përpara, duke e kthyer shpatullën tuaj të djathtë në të majtë nga brenda. Shpatulla juaj e majtë duhet të shkojë prapa. Ju duhet të ndjeni kofshët, belin dhe muskujt e shpinës që shtrihen. Rrini në këtë pozicion për 3 sekonda dhe kthehuni në atë të mëparshmin.

Hapi 5

Ndërsa jeni në këtë pozicion, është një ide e mirë të merrni frymë thellë para se të ktheheni në punë.

Hapi 6

Përsëriteni hapin 4 në drejtim të kundërt – kthejeni shpatullën tuaj të majtë në të djathtë dhe nga brenda, shpatulla juaj e djathtë duhet të shkojë prapa.

Rezultatet

Për rezultate optimale, bëni 2 sete me nga 10 përsëritje. Dhe mos harroni se është gjithmonë një ide e mirë ta kombinoni atë me një dietë të shëndetshme.

Ky ushtrim gjithashtu ndihmon në zhvillimin e fleksibilitetit, lejon që shpina të pushojë dhe shtrëngon muskujt e stomakut dhe kofshëve.

Cila tip ka funksionuar për ju në të kaluarën për të hequr qafe një bark të varur? Na tregoni në komentet më poshtë!

Leave a Reply

Your email address will not be published.