Categories
HOME

8 Ushtrime Specifike për të Djegur Dhjamin Rreth Barkut

Humbja e peshës, veçanërisht e yndyrës në bark, mund të kontribuojë drejtpërdrejt në shëndetin e përmirësuar kardiovaskular. Linjat më të mëdha të belit janë të lidhura me probleme serioze të zemrës, diabetin e tipit 2, demencën dhe kancerin.

Sidoqoftë, humbja e yndyrës jo vetëm që do t’ju ndihmojë të zvogëloni vijën e belit, por gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të jetoni një jetë më të shëndetshme dhe më të gjatë, pasi zvogëlon shtresat e rrezikshme të yndyrës viscerale që mund të rrisin rreziqet për shëndetin.

Ne po ju paraqesim 8 ushtrime efektive për t’ju ndihmuar të jeni në formë dhe të shëndetshëm.

Zgjatjet

Çfarë duhet të bëni:

Filloni me trupin tuaj në një pozicion zgjatje, me një këmbë përpara dhe një këmbë mbrapa.
Hidhuni duke lakuar gjunjët dhe duke u zhytur poshtë në një zgjatje të thellë. Zhytni shpejt peshën tuaj poshtë dhe pastaj drejtoni të dy këmbët tuaja në dysheme.
Lëshojeni trupin lart duke i zgjatur plotësisht gjunjët dhe të pasmet. Ndërroni pozicionet para se të uleni.
Realizoni një zgjatje të thellë dhe përsërisni po të njëjtat gjëra ndërsa përgatiteni për pjesën tjetër.
Përsëriteni për 60 sekonda.
Përfitimet:

Ky është një ushtrim i shkëlqyer kardiovaskular që ju ndihmon të digjni yndyrën në një ritëm të përshpejtuar. Përveç kësaj, përmirëson gjithashtu forcën e pjesës së poshtme të trupit, stabilitetin dinamik dhe koordinimin.

Alpinistë malorë

© DEPOSITPHOTOS
Çfarë duhet të bëni:

Merrni një pozicion dërrase.
Tërhiqeni gjurin e djathtë drejt gjoksit tuaj, sa të keni mundësi. Ndërsa tërhiqni gjurin e djathtë, zgjatni këmbën e majtë pas vetes.
Kaloni midis secilës këmbë vazhdimisht pothuajse sikur të ishit duke vrapuar.
Synoni disa grupe ushtrimesh.
Përfitimet:

Praktikimi i këtij ushtrimi do t’ju ndihmojë të përmirësoni forcën tuaj kryesore, shkathtësinë dhe shëndetin e zemrës. Dhe duke qenë se kërkohet shumë energji për të kryer alpinistët malorë, ky ushtrim gjithashtu stimulon djegien e kalorive me një ritëm më të shpejtë.

Burpees

Çfarë duhet të bëni:

Qëndroni me këmbët e larguara sa gjerësa e shpatullave dhe me krahët në anë.
Shtyni të pasmet tuaja mbrapa dhe uluni në një pozicion mbledhje.
Merrni një pozicion dërrase. Trupi juaj duhet të formojë një vijë të drejtë nga koka tek thembrat.
Kthehuni shpejt në këmbët tuaja dhe ngritni krahët mbi kokë ndërsa hidheni në mënyrë eksplozive.
Synoni 15-20 përsëritje.
Përfitimet:

Ky është ushtrimi i fundit me trup të plotë që gjithashtu është një djegës i shkëlqyeshëm i kalorive. Burpees ju ndihmon të zhvilloni një trup më të fortë. Këtë ushtrim mund ta shtoni pothuajse në çdo stërvitje.

Topi i mjekësisë

Çfarë duhet të bëni:

Qëndroni drejt me një përkulje të lehtë në gjunjë dhe të pasme
Mbajeni topin në duar, angazhoni trungun e trupit dhe tërhiqni muskujt e barkut drejt shpinës.
Ngrini topin mbi kokën tuaj. Përdorni forcën e trungut të trupit dhe të krahut për të përplasur topin e poshtë me aq forcë sa keni.
Synoni për 10-15 përsëritje.
Përfitimet:

Praktikimi i këtij ushtrimi do të përmirësojë kondicionimin kardiovaskular, do të forcojë thelbin dhe do të forcojë metabolizmin tuaj. Ky ushtrim, në veçanti, është shumë efektiv për djegien e yndyrës në një ritëm të shtuar.

Sprintet

© DEPOSITPHOTOS
Çfarë duhet të bëni:

Bëni ngrohje për 5-10 minuta para sprintit.
Realizojeni sprintin tuaj të parë me rreth 60% të forcës tuaj maksimale.
Rimëkëmbuni pas çdo sprinit për 2-4 minuta.
Përfitimet:

Ky ushtrim është i shkëlqyeshme për rritjen e nivelit metabolik dhe kjo rritje zgjat edhe për disa ditë pas një stërvitje. Në thelb, kaloritë vazhdojnë të digjen shumë pasi stërvitja është bërë. Ky ushtrim është gjithashtu i shkëlqyeshëm për shëndetin tuaj kardiovaskular.

Gërvimet abdominale

© DEPOSITPHOTOS
Çfarë duhet të bëni:

Shtrihuni në dysheme, në shpinë.
Përkulni gjunjët dhe vendosni duart pas kokës.
Filloni të kontraktoni muskujt e barkut ngadalë dhe ngritni shpatullat nga toka.
Ngadalë uluni poshtë, por mos u relaksoni gjatë kësaj kohe.
Synoni për 10-15 përsëritje.
Përfitimet:

Gërvimet abdominale sigurojnë stabilitetin e trupit tuaj, forcojnë muskujt tuaj të barkut dhe forcojnë thelbin tuaj.

Biçikleta

© DEPOSITPHOTOS
Çfarë duhet të bëni:

Shtrihuni në dysheme me gjunjët e përkulur.
Me duart prapa kokës, ngrini ngadalë gjunjët në një kënd prej 90 gradësh, duke ngritur të dy këmbët nga toka.
Rrotulloni trungun tuaj në mënyrë që të mund të prekni me bërryl gjurin e kundërt ndërsa kaloni gërvimin midis këmbëve.
Synoni 15-20 përsëritje dhe 3-4 sete.
Përfitimet:

Ky ushtrim aktivizon muskujt tuaj të sipërm të barkut dhe është veçanërisht i efektshëm për tonifikimin e kofshëve.

Dërrasa anësore

© DEPOSITPHOTOS
Çfarë duhet të bëni:

Filloni në një pozicion dërrasë me parakrah.
Zhvendosni me kujdes peshën tuaj në parakrahin tuaj të djathtë. Zgjatni krahun e majtë drejt përpara jush.
Qëndroni në këtë pozicion për 5 sekonda dhe angazhoni thelbin tuaj. Kthejeni ngadalë krahun tuaj në pozicionin origjinal të dërrasës.
Ndërroni krahët dhe përsërisni.
Synoni për 3-4 sete prej 10 përsëritjesh.
Përfitimet:

Qëllimi kryesor i këtij ushtrimi është të punoni me forcën tuaj kryesore, të përmirësoni stabilitetin tuaj dhe të forconi ekuilibrin e trupit tuaj. Bordi anësor ndihmon gjithashtu në përshpejtimin e procesit të djegies së kalorive.

Kombinoni rutinën tuaj të stërvitjes me një dietë të shëndetshme dhe patjetër që do të shihni rezultate pozitive brenda një kohe të shkurtër.

A ka ushtrime të tjera të shëndetshme që kanë funksionuar për ju deri më tani? Nëse po, cilat janë ato? Ne do të donim të dëgjonim idetë tuaja në koment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.