Categories
HOME

6 Këshilla për Masazhin e Kokës që Ndihmojnë në Heqjen e Rrudhave

Edhe nëse kujdeseni siç duhet për lëkurën tuaj, vizitoni kozmetologët dhe merrni injeksione bukurie, të gjitha këto masa mund të mos jenë të mjaftueshme për ta mbajtur fytyrën tuaj të duket e re. Gjendja e muskujve dhe tendinave të qafës dhe kokës luajnë një rol të madh. Ndikon në ngjyrën e lëkurës dhe përcakton nëse keni ënjtje, rënie të qepallave, rrudha dhe nëse dukeni të freskët në fytyrë dhe të tonifikuar në përgjithësi.

Ne vendosëm të zbulojmë se çfarë është aponeuroza epikraniale dhe pse një masazh i shpejtë i përditshëm i kokës mund të çojë në një efekt të konsiderueshëm ngritës. Gjithashtu, ne kemi përpiluar një listë të ushtrimeve të nevojshme që do të ndihmojnë për këtë.

Aponeuroza epikraniale është një shtresë e fortë e indeve të dendura fibroze që mbulon pjesën e sipërme të kraniumit në trupin e njeriut. Lëkura e kokës bëhet më pak e lëvizshme me kalimin e viteve, humbet elasticitetin e saj dhe bëhet më e ngjitur në kafkë. Ngadalëson mikrocirkulimin e gjakut dhe krijon efektin e një kapele të ngushtë gome që shtyp në kokë dhe ul fytyrën. Këtu shfaqen qepallat e rrudhura dhe rrudhat e thella dhe pse fytyra humbet formën e saj të përgjithshme.

Gjendja e shëndetshme e kokës mund të rikthehet me një masazh të kësaj zone. Sa më i lëvizshëm të jetë skalpi, aq më e re duket fytyra.

Efektet më të mëdha të arritura nga ky masazh janë:

  • Ushqimi më i mirë i gjëndrave të flokëve, dhe, si rezultat, rritja më e mirë e flokëve
  • Përmirësimi i qarkullimit të gjakut dhe kullimit limfatik
  • Normalizimi i funksionit të zemrës
  • Një rënie në intensitetin e dhimbjeve të kokës
  • Më pak ënjtje të fytyrës, veçanërisht në pjesën e sipërme
  • Një ngritje natyrale e fytyrës
  • Rrudhat bëhen më pak të dukshme

Mbërthim anësor

© Depositphotos

Merrni dhe kapni flokët në rrënjë nga të dy anët e kokës, vetëm pak cm mbi veshë, duke ndier lëvizjen e kokës dhe duke tërhequr pak flokët drejt majës. Rrini në këtë pozicion. Tërhiqeni kokën përpara pak në mënyrë që të rritni tensionin e flokëve dhe lëkurës dhe bëni lëvizje rrethore me duart tuaja në drejtim të akrepave të orës dhe në drejtim të akrepave të orës.

Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Mbërtheni pas veshëve

© Depositphotos

Mbërtheni flokët nga të dy anët pas veshëve, më afër pjesës së pasme të kokës, ndjeni lëvizjen e kokës dhe pas tërhiqni flokët lart. qëndroni këtë pozicion dhe më pas bëni lëvizje të lehta rrethore me duart tuaja në drejtim të akrepave të orës dhe në drejtim të akrepave të orës.

Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Mbërtheni ballin dhe pjesën e pasme të kokës

© Depositphotos

Mbërtheni flokët në pjesën e prapme të kokës dhe në ballë (në vijën e flokëve). Tërhiqni lehtë flokët drejt majës, mbajeni këtë pozicion dhe më pas bëni me duart tuaja lëvizje rrethore në drejtim të akrepave të orës dhe kundër-akrepave të orës.

Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Nga balli në majë

© Depositphotos

Vendosni gishtat e të dy duarve në ballë, në vijën e flokëve dhe lëvizni drejt majës me lëvizje të lehta të ngutshme dhe rrethore. Kushtojini më shumë vëmendje zonave ku ndjen dhimbje.

Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Masazh mbrapa koke

© Depositphotos

Vendosni gishtat e të dy duarve në pjesën e pasme të kokës dhe zhvendosni ato drejt qafës, duke bërë lëvizje të lehta shtypëse dhe rrethore. Kushtojini vëmendje shtesë zonave ku ndjeni dhimbje.

Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Kullimi limfatik

© Depositphotos

Bëni grushta duart dhe vendosni ato në kockat në anët e pasme të kokës. Masazhoni zonën me lëvizje rrethore.

Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Ky masazh mund të bëhet gjatë ditës, por koha më e mirë për ta bërë atë është menjëherë pasi të zgjoheni – në një pozicion ulur ose në këmbë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.