Categories
HOME

Ushqimi për shëndet të mirë dhe jetë të gjatë

Mjedisi jetësorë ka klimë mjaft të ndryshuar si ndërmjet stinëve ashtu edhe prej ditës në ditë.Kështu lekura jonë një ditë luan rolin e radiatorit duke liruar temperaturën trupore kurse ditën tjetër luan rolin e izolatorit duke ruajtur temperaturen trupore e gjithë kjo ngarkon punën e zemrës dhe të enëve të gjakut.

 

Mjekësia popullore di si te ndihmojë  punën e zemrës dhe të qarkullimit të gjakut për t`ju shmangur sulmeve në zemër dhe për të zgjatur sa më shumèe jetën,Puna e muskujve duke përfshirë edhe muskulin e zemrës kryhet me ndihmën e sheqerit.Nëse sasia normale e sheqerit në gjakë përgjysmohet,(ulët nën vlerat e caktuara) njeriu mund të humb vetëdijen,Por nëse sasia e sheqerit në  gjakë rritet mbi vlerat e caktuara paraqitet sëmundja e sheqerit (DIABETI).

Prandaj hulumtuesit e mjeksisë popullore kanë vërtetuar se nuk është njësoj furnizimi i organizmit me sheqer të bardhë të rafinuar,sikurse me sheqer natyror-MJALTA.

Prandaj ndaj punës se zemrës duhet të jemi të kujdesëshëm dhe të sigurojmë mjaltë në vend të sheqerit të bardhë të rafinuar.Sipas mjeksisë popullore gjatësia e jetës varet prej disa faktorëve,në rend të parë mjedisit jetësor,mënyrës se ushqimit dhe lëvizjes.Përveq këtyre faktorëve të lart përmendur ka edhe shumë faktorë të tjerë që ndikojnë në ruajtjen e shëndetit dhe zgjatjen e jetës,ndotja e ambientit që është problem botëror që ndikon drejtpërdrejt në shëndetin dhe zgjatjen e jetës së njeriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.