Categories
HOME

Sa është i pasur magdanozi me vlera ushqyese

Magdanozi-në 100 gr magdanoz ka 175 mg vitamin C,bima posaqërsisht është e pasur me vitaminë B12 dhe është i rëndësishëm për krijimin e rruzave të kuqe të gjakut.

Magdanozi është pasur me materie minirale në 100gr gjethe të magdanozit ka 1630mg minerale (kalium,kalcium,magnez,hekur,mangan) gjethet e magdanozit kryesisht përdoren të freskëta në sallat,gjella dhe tushi.

Gjethet dhe rrënjët e magdanozit ndihmojnë në shërimin e sëmundjeve infektive,përmisojnë tretjen,vështirësitë në frymarrje,sëmundjet e lëkurës etj,shfrytëzohet edhe në formë qaji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.