Categories
HOME

Djersini pa mase ? Ja se si ta rregulloni kete gje ne menyren me te lehte te mundshme

Disa nga ne kanë më shumë vapë se të tjerët, gjë që i bëjnë të djersijën edhe më shumë: por, sa më shumë të djersish, aq më mirë është për shëndetin. Kjo është e vërtetë.

Trupi ynë reagon në mënyra të ndryshme dhe këtu nuk ka asgjë jonormale, veҫanërisht nëse është shumë nxehtë jashtë. Por po ashtu, në e dimë që djersitja është e sikletshme, sidomos për rrobat, por edhe për lëkurën.

Kështu, si mund t’i ndihmojnë njerëzit që djersijnë shumë dhe në ҫdo kohë? Ja 3 mënyra për t’u ndier më të freskët.

Shmang ushqimet dje. gëse

Mund ta pëlqesh shijen e tyre, por gjithҫka që ha në të vërtetë ndikon edhe në trup. “Duke eli. mi.nu.ar ushqimet dje. gëse, veҫanërisht hudhrën, specat, brokolin dhe lakrat, që përbajnë sulfur, mund të ngadalëshosh ritmin e djersitjes” – thotë dermatologu Dr. Sonam.

Vish rroba të lehta

Disa materiale, duke përfshirë pambukun, e mbajnë lëkurën më të freskët se veshjet e tjera sintetike apo nailoni. Nëse gjatë stinës së verës djersin më shumë, veshjet e pambukur janë ato që duhet të zgjedhësh gjithmonë për të pasur lëkurë më të thatë. Edhe në netët më të nxehta.

Vizito doktorin

Nëse e sheh vërtet prob.lema.tike situatën, atëherë drejtoju mjekut për të marrë këshillat e duhura. Ndonjëherë lëkura dhe trupi reagojnë në mënyra të ndryshme

Leave a Reply

Your email address will not be published.