Categories
HOME

5 Ushtrime që Duhet t’i Bëni për të Riformuar Nofullën

Zakonisht ne i kushtojmë vëmendje të mjaftueshme trupit tonë kur bëhet fjalë për stërvitjen, por harrojmë që muskujt e fytyrës mund të kenë nevojë të funksionojnë gjithashtu. Dhe nuk ka të bëjë vetëm me krijimin e një nofulle të përcaktuar – një ekspert sugjeron që kryerja e këtyre ushtrimeve mund të ndihmojë në parandalimin e dhimbjes në qafës, dhimbjes së kokës dhe të nofullave.

Ne kemi përgatitur për ju 5 ushtrime të thjeshta por efektive që do t’ju ndihmojnë të tonifikoni muskujt dhe t’i jepni nofullës tuaj një pamje më të përcaktuar.

Rivendosësi i nofullave

Si ta bëni atë: Vendosni dy gishtërinjtë e mëdhenj të duarve poshtë mjekrës, krah për krah. Pastaj shtypeni pak mjekrën poshtë, duke krijuar rezistencë dhe ngadalë rrëshqisni gishtin përgjatë vijës së nofullës deri tek veshët tuaj.

Kohëzgjatja: Përsëriteni 10 herë.

Efekti: Ky ushtrim ndihmon që nofulla juaj të jetë më e fortë dhe e përcaktuar.

Ushtrimi i Chin Sagging

Si ta bëni: Uluni në një tryezë dhe vendosni grushtat nën mjekër. Mbajini bërrylat në tryezë. Ngadalë dhe butësisht përpiquni të hapni gojën, duke i shtyrë grushtat lart, duke krijuar rezistencë. Mbajeni për pak kohë dhe lëshojeni.

Kohëzgjatja: Përsëriteni 10 herë dhe bëni 3 grupe (nëse jeni gati).

Efekti: Ky ushtrim funksionon për zonën tuaj nën mjekër, duke e bërë atë më të tonifikuar dhe të skalitur.

Ushtrimi i Chin-up (shiko foton e kopertinës)

 

Si ta bëni: Mbyllni gojën dhe ngadalë shtyni nofullën tuaj përpara, duke ngritur buzën e sipërme lart. Ndjeni se si muskujt shtrihen. Qëndroni në këtë pozicion për rreth 10 sekonda, dhe bëni përsëri ushtrimin

Kohëzgjatja: Përsëritni 3 grupe me nga 15 përsëritje.

Efekti: Ky ushtrim promovon ngritjen e muskujve tuaj të fytyrës në pjesën e poshtme të fytyrës tuaj.

Ushtrimi i Tingujve të zanores

Si ta bëni atë: Qëllimi juaj është të hapni gojën sa më gjerë që të jetë e mundur, duke thënë tinguj “O” dhe “E”. Sigurohuni që të artikuloni tingujt dhe të angazhoni muskujt tuaj. Mundohuni të mos prekni ose tregoni dhëmbët.

Kohëzgjatja: Përsëritni 3 grupe me nga 15 përsëritje.

Efekti: Ky ushtrim tonifikon muskujt që gjenden rreth gojës dhe buzëve.

Ushtrimi i kockave të jakës

Si ta bëni: Mbani kokën paralelisht me dyshemenë, lëvizni butësisht  përsëri për të ndier muskujt tuaj të kontraktuar, dhe pastaj kthehuni në pozicionin fillestar.

Kohëzgjatja: Përsëritni 3 grupe me nga 10 përsëritje. Kur të jeni gati, mund të provoni të qëndroni në këtë pozicion më gjatë.

Efekti: Ky ushtrim angazhon në mënyrë perfekte muskujt nën mjekrën tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.