Categories
HOME

Nëse dëshironi që zorra juaj të funksionoj për mrekulli dhe mos keni më probleme me kapsllëkun, atëherë ndiqni këto

Ne kemi krijuar një listë të ushqimeve që mund të shtoni në dietën tuaj dhe disa mënyra të tjera me të cilat cilat mund t’i thoni lamtumirë kapsllëkut.

Lehtësimi i kapsllëkut

Uji:

Kapsllëku ndodh për shkak të dehidrimit në zorrën e trashë. Mbajtja e trupit të hidratuar siç duhet do të thotë që më pak ujë tërhiqet nga zorra e trashë.

Kjo e mban mbetjen tuaj të butë dhe lejon që ajo të kalojë më lehtë. Këshillohet që të pini të paktën 8 gota ujë çdo ditë që metabolizmi i trupit të funksionojë pa probleme.

Kosi

Probiotikët, bak. teret e dobishme që gjenden në kos, mund të lehtësojnë problemet e tretjes.

Melasa të zeza

Melasa e zezë prodhohet duke zier shurup sheqeri 3 herë. Ky proces bën që ajo të përmbajë një sasi të konsiderueshme të vitaminave dhe mineraleve (veçanërisht magnezit) që ndihmojnë në lehtësimin e kapsllëkut.

Një lugë gjelle melasë e zezë para se të shkoni në shtrat duhet të ndihmojë në lehtësimin e kapsllëkut tuaj.

Farat e susamit

Nëse vuani nga kapsllëku, spërkatni disa fara susami mbi sallatën, kosin ose mjaltin tuaj. Një lugë e vogël e farave të susamit përmban rreth 1.1 g fibra të cilat ndihmojnë në lehtësimin e kapsllëkut. Një zgjedhje tjetër e mirë mund të jenë farat e kungullit.

Banane

Është çështje kohore. Ndërsa bananet e papjekura mund të shkaktojnë kapsllëk, bananet e pjekura mund të ndihmojnë në lehtësimin e kapsllëkut. Kështu që nëse vuani nga kapsllëku, hani banane të pjekura, por nëse keni aktivitet të shpeshtë të zorrëve, hani banane të papjekura.

Kumbulla të thata

Konsumimi i kumbullave të thata mund të lehtësojë kapsllëkun. Kumbullat janë një burim i pasur me fibra të patretshme, si dhe të sorbitol, i cili është një laksativ natyral.

Fëmijët që e pëlqejnë shijen e kumbullave mund t’ua shërbeni lëngun e tyre të kombinuar me elementë të tjerë,

Leave a Reply

Your email address will not be published.