Categories
HOME

Rriten mesataret për të vazhduar shkollën e lartë dhe master, për t’u bërë mësues duhet mbi 8-ë

Ministrja e arsimit Besa Shahini në një seancë plenare e kishte paralajmëruar këtë ndryshim me synimin e përmirësimit te cilësisë se studentëve.

Për tu pranuar në universitet si në ciklin Bachelor dhe Master mesatarja shkon nga 6.5 në 7 , ndërsa në fushën e mësuesisë ndryshimi është edhe më i madh.

Pa mesataren 8 nxënësit nuk do të bëhen dot mësues.

Për këtë vit akademik nota mesatare do të jetë njësoj siç ka qenë. Ky vendim është marr në mbledhjen e këshillit të ministrave në fillim qershori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.