Categories
HOME

Si nuk e paskemi ditur më parë ? Ja se cfarë i ndodh trupit tonë nëse nuk konsumojmë fare bulmet për një kohë

Debatet për avantazhet dhe disavantazhet e produkteve të bulmetit vazhdojnë prej shumë vitesh.

Njerëzit ndahen në tre grupe: ata që janë në favor, ata që mendojnë se nuk duhet tepëruar me to dhe ata që nuk ‘duan t’i shohin me sy.”

Në këtë artikull do të mësoni se çfarë ndodh në organizëm nëse hiqni dorë nga produktet e bulmetit.

Dobësim Të Ko ckave

Qumështi është shumë i pasur me kalçium, proteinë, vitaminë D dhe minerale të tjera të dobishme për shëndetin e ko ckave.

Nëse nuk konsumoni ushqime të bulmetit atëherë ko ckat tuaja do të jenë më të dobëta e duhet të gjeni mënyra të tjera për të mbajtur ko ckat të forta.

Ushqime të pasura me kalçium janë barishtet, lëngu i portokallit, qumështi i bajames dhe brokoli.

Tensioni i Gja kut

Qumështi është shumë i pasur me kalium, një mineral që ndihmon në uljen e tensionit të gja kut.

Zakonisht, ekspertët këshillojnë konsumin e sa më shumë frutave dhe perimeve për një ulje natyrale të tensionit të gja kut.

Por kur njeriu konsumon edhe produkte bulmeti, atëherë tensioni i gja kut mbahet më mirë në kontroll.

Ndryshimi Në Peshë

Njerëzit që shohin heqjen dorë nga produktet e bulmetit si një alternativë për të humbur në peshë duhet të tregojnë kujdes.

Disa produkte bulmeti mund të shtojnë shumë nivelin e kalorive, por ushqime të tjera si qumështi ndihmojnë në mirëmbajtjen e peshës.

Pastrimi i Lëkurës

Disa studime, të cilave i referohet AgroWeb kanë zbuluar një lidhje mes shfaqjes së ak neve dhe pirjes së qumështit, veçanërisht atij të skremuar.

Megjithatë, deri më tani nuk është zbuluar asnjë lidhje e tillë me djathin dhe kosin.

Ajo që është e vërtetë është se gjithçka që hamë reflektohet në lëkurë dhe i tillë mund të jetë edhe rasti i qumështit.

Intoleranca Ndaj Laktozës

Intoleranca ndaj laktozës karakterizohet nga mungesa e një enzime që shpërbën sheqernat tek produktet e bulmetit.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se heqja dorë nga këto produkte do të lehtësojë problemin.

Përkundrazi, shenjat do të përke qësohen më keq.

Më Pak Fryrje Të Stomakut

Nëse futeni në kategoritë e njerëzve, stomaku i të cilëve fryhet si një tullumbac si pasojë e produkteve të bulmetit, atëherë duke hequr dorë prej tyre, do të ndiheni më mirë dhe më pak të fryrë.

Më Pak Të Rrez. ikuar Nga Radikalet e Lira

Disa produkte të bulmetit kanë një rol inflamator.

Kësisoj, rrez. iku i shfaqjes së radikaleve të lira bie ndjeshëm nëse nuk konsumoni produkte të bulmetit.

Sipas studimeve, nivelet e larta të kalçiumit rrisin rrez. ikun e kan. cerit të prostatës tek meshkujt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.