Categories
HOME

Jo nuk është mosha, ajo që shkakton flokët e thinjur : Mësojeni një herë e më parë faktorin që e shkakton këtë

Qelizat të cilat krijojnë pigmentin nuk mund të rigjenerohen, prandaj bëni me kohë çdo gjë që është e mundshme

Nëse keni vërejtur që flokët tuaj po bëhen të bardha, e vetmja gjë që duhet ta bëni është – të relaksoheni.

Në të vërtetë, studiuesit kanë zbuluar që nuk është fjala për plakje, por për str. esin e tepërt.

Hulumtuesit nga Universiteti i Harvardit, kanë zbuluar që qelizat të cilat kanë rolin për prodhimin e pigmentit, të cilat u japin ngjyrë flokëve tuaj zhd. uken kur trupi është i ekspozuar tepër ndikimit të kort izolit, hor. monit të str. esit, transmeton Telegrafi.

Fatke qësisht, atyre të cilët e kanë humbur ngjyrën e flokëve dhe u janë zbardhur ato, qelizat të cilat krijojnë pigmentin nuk mund të rigjenerohen, kështu që flokët mbeten të bardha, mirëpo ata të cilët ende kanë ngjyrë natyrale, e dinë se si t’ia bëjnë.

Hulumtimet e mëparshme fajin ia kanë lënë adren. alinës për qimet e thinjura. Hor. monet e str esit bëjnë që melanina të migrojë nga flokët në lëkurë, andaj lëkura bëhet më e errët.

Sa më i madh të jetë str esi, dëmi është më i madh. Hulumtimi ynë ka treguar që ekziston lidhja, ka publikuar ekipi i shkencëtarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.