Categories
HOME

18 Ushqime për të Cilat Trupi Juaj do ju Falenderojë Nëse i Konsumoni

Po ju paraqesim një listë të super ushqimeve që do ta bëjnë çdo femër të duket shkëlqyeshëm dhe të ndihet e shëndetshme. Super ushqimet më të mira për shëndetin e grave:

Për lëkurë që shkëlqen

Çdo grua ka mënyrat e veta për ta bërë lëkurën e saj të duket natyrale madje dhe rrezatuese. Por ka disa gjëra universale që do t’ju ndihmojnë ta bën lëkurën tuaj më me shkëlqim dhe të ngadalësoni procesin e plakjes.

Ushqimet e pasura me antioksidantë si vitamina С, vitamina A dhe vitamina E përshpejtojnë sistemin e riparimit natyror të lëkurës dhe ndihmojnë në mbrojtjen e saj nga dëmtimi i diellit. Acidi Alpha Lipoic, ose ALA, zbehet ose parandalon pigmentimin e lëkurës. Koenzima Q10, ose CoQ10, gjithashtu mund të luajë një rol në bërjen e lëkurës të duket më e re. Rritja e konsumit tuaj të ushqimeve të pasura në zink nxit shërimin e plagëve.

Për një shëndet të mirë të gjirit

Sipas këtij studimi, disa ushqime mund të mbrojnë kundër kancerit dhe të parandalojnë rritjen e qelizave të kancerit të gjirit. Brokoli, në veçanti, përmban indol-3-carbinol, një antioksidant me përfitime të mëdha shëndetësore. Ju po i bëni një favor të gjithë trupit tuaj sa herë që shtoni brokoli të pasur me vitamina në një vakt.

Për dhëmbë dhe kocka të forta

Kalciumi është elementi më thelbësor për strukturën dhe zhvillimin e dhëmbëve dhe kockave. Është i pandashëm nga vitamina D, e cila promovon thithjen e kalciumit dhe mineralizimin e eshtrave. Vitamina D gjithashtu rrit gjendjen shpirtërore dhe përmirëson performancën konjitive.

Për të balancuar hormonet

Një studim nga studiuesit e Klinikës Cleveland (USA) tregoi se sistemi riprodhues ka një rol jetësor në mbijetesën e specieve. Për gratë, pjelloria e mirë dhe ekuilibri hormonal përcaktohet nga konsumi i ushqimeve të pasura me acide yndyrore omega-3, vitaminë Е, jod, kolinë dhe vitaminë С.

Për të ndërtuar muskujt dhe për të kontrolluar peshën

Proteina është tepër e rëndësishme për vajzat e reja për të siguruar shëndetin optimal dhe përbërjen e trupit. Për të rriturit, marrja e proteinave është optimale për humbjen e peshës duke rritur metabolizmin. Ekspertët këshillojnë të konsumoni deri në 1 gram proteinë për kile të peshës trupore.

Si të forconi sistemin nervor

Gratë duhet të mbajnë acidin e tyre folik (vitaminë B9) në 0,4 mg në ditë. Acidi folik ndihmon trupin tuaj të prodhojë dhe të ruajë qelizat e reja, të mbajë një gjendje të ekuilibruar emocionale dhe të forcojë sistemin tuaj imunitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.