Categories
HOME

E thjeshtë dhe e freskët, si të përgatisni sorbeto limoni për 20 minuta

NGA LINDA FISHTA

Kur e ndjeni stomakun të rëndë ose doni të freskohem, një sorbeto me limon e përgatitur në shtëpi është zgjidhja më e mirë. Ka plot mënyra për ta përgatitur, por Linda Fishta e përgatit sipas recetës së mëposhtme, duke i kursyer vetes kohë dhe rrëmujë të panevojshme.

Pe?rbe?re?sit: (pe?r te? matur pe?rbe?re?sit pe?rdorim te? nje?jte?n gote? )
1 gote? uje?
1 gote? sheqer
1 gote? le?ng limoni i freske?t

Pe?rgatitja: Ne? nje? tenxhere ve?me? ujin dhe sheqerin te? marrin vale?, duke i pe?rzier here pas here. Shtojme? le?ngun e limonit dhe pas 5 minutash e heqim tenxheren nga zjarri. E le?me? te? vaket, e grijme? ne? blender ose ne? mikserin qe? keni, por me funksionin e grirjes, pe?r 1 minute?. Heqim me luge? shkume?n qe? krijohet dhe pasi e hedhim ne? nje? kuti plastike, e mbulojme? me leter furre ne kontakt me lengun, i veme kapakun dhe me pas e fusim ne? ngrirje ne frigorifer pe?r nje? nate?. Te? nese?rmen e?shte? gati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.