Categories
HOME

Njihet si pastruesi i trupit dhe zorres : Por keto 6 kategori njerezish nuk duhet qe ta perdorin ate kurresesi

Xhenxhefili njihet si një nga ushqimet më të shëndetshme për njerëzit.

Ai është i mirë, është i njohur për përfitimet e shumta që sjell kjo rrënjë në trupin e atyre që e përdorin atë, por ka disa kategori njerëzish që përkundrazi nuk duhet të konsumojnë xhenxhefil sepse kjo do t’i dëmtonte ata. Vitet e fundit, xhenxhefili është bërë një përbërës i virtytshëm për vetitë e tij të çmuara.

Kjo bimë, në të vërtetë, ka shumë përfitime në tretjen dhe pastrimin e trupit, është gjithashtu e përkryer për zbutjen efektive të shenjave të ftohjes sezonale. Rrënja e xhenxhefilit është përdorur që nga kohërat e lashta për vetitë e tij antioksiduese dhe antiseptike. Konsiderohet si “il. aç për gjithçka”.

Sidoqoftë, disa lloje të njerëzve duhet t’i kushtojnë vëmendje xhenxhefilit. Ne nuk mund të flasim për të vërteta të efe. kteve an. ësore.

Çfarë është e sigurt është se disa njerëz me sëmundje të veçanta do të bënin më mirë për të shmangur përdorimin e tij. Le të zbulojmë kategoritë e njerëzve që do të ishin më mirë të shmangnin konsumimin e tepërt të xhenxhefilit.

1.Gratë shtat. zëna dhe gji

Edhe pse mund të jetë e dobishme për të zvogëluar shenjat e shtat. zënisë siç është vjellja e shtat. ëzënësisë, xhenxhefili mund të përke. qësojë acidin e stomakut dhe të irritojë përkohësisht mit. rën. Përveç kësaj, xhenxhefili rrit peristaltikën.

Pra, në rast të shtat. zanisë, xhenxhefili mund të merret por vetëm në doza shumë të ulëta në mënyrë që të mos ndërhyjë në funksionalitetin normal të trupit. Gjithmonë do të jetë mirë të mos e teproni me këtë bimë.

Për më tepër, çdo efekt an. ësor varet edhe nga mënyra e marrjes së tij, për shembull pluhuri mund të shkaktojë dhi. mbje në stomak ose fryrje të barkut, ndërsa rrënja nuk rekomandohet për ata që vuajnë nga ulcera ose gastrit të fortë.

Xhenxhefili gjithashtu nuk rekomandohet gjatë periudhës së laktacionit. Sipas mendimit të disa mjekëve, doza ditore e xhenxhefilit në shtat. zani nuk duhet të kalojë 1 gr në ditë. Sidoqoftë, specialistë të tjerë ndalojnë plotësisht përdorimin e tij.

Meqenëse nuk ka pëlqim të përgjithshëm unanim, gjithmonë është më mirë të shmangni konsumimin e tij dhe t’i referoheni indikacioneve që do të japë mjeku juaj. Duket gjithashtu se kjo erëz është në gjendje të zvogëlojë thithjen e disa mineraleve të rëndësishme (siç është hekuri) gjatë këtij momenti të veçantë në jetën e një gruaje.

2.Personat me probleme të qarkullimit të gja. kut

Xhenxhefili rrit dhe stimulon rrjedhën e gja. kut, që në përgjithësi është një gjë e mirë. Sidoqoftë, njerëzit me çrregullime të gja kut siç është hemofilia duhet të shmangin konsumimin e tyre. Njerëzit që marrin il. açe për këto çrregullime duhet gjithashtu të shmangin atë, pasi mund të an. ulojnë efektet e tij.

Ata që ndjekin terapitë e il. açeve për koagulimin e gja. kut do të duhet të jenë të kujdesshëm sepse kjo bimë është në gjendje ta bëjë gja. kun më të lëngshëm, sepse përmirëson qarkullimin e gja. kut. Pra, nëse nga njëra anë mbron kundër mpiksjes së gj. akut, nga ana tjetër duke e likuiduar atë, mund të shkaktojë gj. akderdhje të rëndë.

3.Njerëzit diabetikë

Të sëmurët nga diabeti duhet të jenë të kujdesshëm sepse kjo bimë gjithashtu ka fuqinë të heq sheqerin në gja. k. Kështu që nëse merret së bashku me një terapi të diabetikëve mund të shkaktojë rre. ziqe shëndetësore pasi rre. zikon të ulet në mënyrë të tepruar niveli i glukozës në gj. ak. Xhenxhefili karakterizohet nga molekula, xhenxhefila, të cilat kanë fuqinë për të ulur nivelin e sheqerit në gj. ak.

Nëse përdorimi i xhenxhefilit mund të tregohet se mban nën kontroll vlerën e sheqernave, është gjithashtu e vërtetë që konsumi i njëkohshëm i ilaçeve që ulin sheqerin në gja. k mund të jetë i rrez. ikshëm.

Niveli i glukozës në gj. ak në të vërtetë mund të binte shumë dhe të shkaktojë siklet jo indiferente për personin me diabet. Për këtë arsye, ju këshillojmë që të kontrolloni vazhdimisht vlerat tuaja dhe mundësisht të kërkoni një konsultë me një diabetolog dhe të vlerësoni mirë këto kundërindikacione xhenxhefili.

4.Personat me prob. leme të zemrës

Kundërindikimet e xhenxhefilit gjithashtu kanë të bëjnë me shëndetin dhe funksionimin e sistemit kardiova. skular. Ky ushqim përmban antioksidantë që luftojnë radikalet e lira dhe si pasojë mbrojnë zemrën nga mosfunksionimet siç janë presioni i lartë i gja. kut. Kjo do të thotë që xhenxhefili ka veti që ndihmojnë në uljen e presionit të gj. akut.

Kështu që personat me prob. leme të zemrës duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje konsumimit të xhenxhefilit sepse kjo e fundit përmban antioksidantë që ulin tensionin e gja. kut, prandaj bëni kujdes nëse tashmë po merrni il. açe siç janë hipertensionet.

5.Njerëzit me gurë në tëmth, ulçerë

Duhet theksuar se xhenxhefili stimulon prodhimin e biliare, një lëng që është thelbësor për tretjen, akumulimi i të cilit mund të shkaktojë formimin e gurëve të tëmthit.

Njerëzit të cilët tashmë vuajnë nga kjo patologji duhet të kufizojnë ose përjashtojnë xhenxhefilin nga dieta e tyre e përditshme. Konsumimi i rastit, megjithatë, nuk duket se përcakton pasoja të veçanta kur kundërindikacionet e xhenxhefilit merren parasysh në këto raste.

Nëse vuani nga ulcera ose gastriti në një mënyrë serioze, xhenxhefili nuk duhet të merret, ashtu si është mirë të qëndroni larg nëse merrni il. açe ose të paktën të kontrolloni nëse ka ndërveprime me terapitë e il. açeve.

Pra, ata që vuajnë nga gurët e tëmthit janë më të mirë nëse nuk marrin xhenxhefil, sepse midis vetive shëruese të tij ekziston saktësisht aftësia për të stimuluar lëngjet e stomakut dhe biliare.

6.Njerëzit me zorrë të irr. ituar

Edhe ata që vuajnë nga zorra e irr. ituar duhet të tregohen shumë të kujdesshëm me bimën e xhenxhefilit. Duke promovuar lëvizjet e zorrëve, ky produkt është shumë efektiv në rast të kapsllëkut, por ka efekte kundërproduktive nëse zorra e trashë është e irr. ituar.

Në këtë rast mund të nxisë diarre, lëvizshmëri të tepruar të zorrëve dhe madje të stimulojë prodhimin e gazrave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.